Varázsvilág napjainkban...

A varázsvilág jellemzői:

            A Roxforti háborút követően (1998) a sötétség erői felléptek a jók ellen és fordítva.Roxfortban a csata befejeződött, de a háború a világra kiterjedt. Csak 1 évig tartott, de igen véres volt. Aminek köszönhetően mindkét oldal súlyos veszteségeket szenvedett, de a semlegesek is, akik egyik oldallal sem szimpatizáltak. A túlélő semlegesek csendesen varázsló kolóniákba vonultak. A két oldal is visszavonult sebeit nyalogatni. 
          A háborúban megsemmisült a Mágiaiügyi Minisztérium is, így nem volt, aki rendet fenntartsa. Így megalakult az Arkánum. 

      Az Arkánum, egy "kerekasztal" , ahol nem létezik tényleges vezető. A kerekasztali tanács dönt minden kérdésről. Az Arkánum az egész világot lefedi és irányítja. Nincs külön részlege egyik nemzetnek sem. A kerekasztal tagjai mind egy egy kisebb részlegnek a vezetői. Ilyen kisebb részlegek például oktatás, pénzügyek, egészségügy... stb. A vezetőség megszeghetetlen esküt tett le, hogy a világ helyreállításán és jobbá tételén fáradozik egyik oldalnak sem engedve semlegesek maradnak.
      Az Arkánum belefolyt a Mugli világ vezetésébe is, de csak annyira, hogy a megmaradt varázslók békében tudjanak élni kolóniákba, vagy esetleg a muglik közt megbújva. A helyreállítás nem ment zökkenőmentesen pénz nélkül, ezért a gazdagabb nemesi családok nagyobb adót kaptak és a mugli világi bankrendszerbe is beszivárgott a varázslóvilág.
      Az iskolák többsége megsemmisült vagy tanárok és diákok nélkül maradt. Évek kellettek mire a Arkánumnak sikerült úrrá lenni a helyzeten úgy, hogy 1-2 iskola elkezdhesse újra az oktatást. De így is kevés volt a diák és rengeteg hely volt szabadon és betöltetlenül a világban. Az oktatás minősége ekkor igen csapnivaló volt, mert a Arkánum félt, hogy újabb háború törhet ki s emiatt komolyan korlátozta az oktatást. Ennek hatására alig voltak végzős diákok és közülük is alig voltak páran, akik jelentős tudással bírtak. Így teltek az évek és a helyzet nem látszott javulni. 

          Ekkor került képbe Norina Filtro, Riviai Jorg, és Rosie McGalagony és az ő elképzelésük az Elit Iskoláról a Magnetarionról, ahol a lehető legjobb képzést kapják majd a diákok. Az iskolát a Arkánum támogatja, de nincs beleszólása az oktatásba, a múlt elkerülése végett. Mindezekért cserébe az iskola diákjai a lehető legjobb képzést kapják és ők adják majd az új varázslóvilág gerincét és vezetőségeit. 

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el